EU 2020 – Actorii regionali pentru crestere si inovare - Regional Actors for Growth and Innovation

03.02.2010 Bruxelles - Conferinta reunita Joint AER / Eurochambers despre viitoarea strategie EU2020

2010 va fi un an decisiv pentru viitoarea strategie a Europei pentru dezvoltare si slujbe. Fara indoiala, politica "EU2020" are un rol cheie de jucat in cizelareamediului regional de competitivitate si afaceri pentru decada urmatoare. Totusi, strategia nu poate avea succes decat daca include actorii regionali din sectorul public si privat in dezvoltarea si implementarea sa si daca va imbunatati semnificativ cadrul de dezvoltare.

Concentrarea atentiei catre formarea de parteneriate eficiente între grupurile de interese la nivel regional va fi unul din factorii cheie pentru sustenabilitatea si impactul. Prin urmare, AER si EUROCHAMBRES, împreună reprezentând regiuni, întreprinderi şi structura lor de sprijin, au unit forţele pentru a organiza o dezbatere privind strategia UE pentru 2020.

Scopul evenimentului a fost de a prezenta contributiile AER si EUROCHAMBRES la consultarea cu privire la strategia "UE 2020"  şi pentru a evidenţia din perspectiva regionala si a afacerilor relevanţa actorilor regionali în punerea în aplicare a strategiei.

In plus, Conferinţa a prezentat bune practici care au fost puse în aplicare în comun de către regiuni şi Camere în perioada 2000 - 2010.

Evenimentul a fost găzduit cu amabilitate de către Reprezentanţa de stat din Baden-Württemberg la UE, Rue Belliard, 60-62, B-1040 Bruxelles de la 09:30 - 16:00.

***

În afară de a prezenta opiniile cu privire la strategia UE pentru 2020, ARE si Eurochambers au pus in evidenţa bune practici din diverse regiuni, inclusiv în Dolj (RO), Rhône-Alpes (F), Lombardia (I) şi Baden-Württemberg (D), Wallonie (B ).

Printre vorbitori s-au numarat:

Joachim Baldermann, Reprezentanţa landului Baden-Württemberg la Uniunea Europeană
Klaus Klipp, secretar general, ARE
Gérard de Graaf, Comisia Europeană,
Danuta Hübner deputat, preşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare regională
Antonia José Cabral, Senior Consultant la Cabinetului Preşedintelui Comisiei Europene