Certificatele de origine a marfurilor.

La Paris, la data de  13 martie 2012, in preziua sedintei Consiliului General, World Chamber Federation (WCF) şi Asociaţia Europeană a Camerelor de Comerţ şi Industrie(Eurochambres), au semnat acordul de cooperare pentru a spori eforturile de colaborare şi comunicare între cele două organizaţii, inclusiv pe probleme de reglementare a pieţelor financiare şi de reprezentare de afaceri de la G20.

Citește mai departe...

Forumul economic Davos

Forumul Economic Mondial, organizat in fiecare an in statiunea elvetiana Davos, are, poate, cea mai dificila misiune de pana acum: liderii mondiali, economici si politici, ar putea da startul modificarii capitalismului, asa cum il cunoastem acum. Analistii internationali sunt de acord, in unanimitate, ca nu doar economia mondiala din prezent va fi discutata aprins. Este drept, crizele din prezent sunt mult mai presante. Acest lucru se reflecta chiar de la prima ora, discursul de deschidere al forumului fiind sustinut de cancelarul german, Angela Merkel, care, fara indoiala, va pune accentul pe importanta gasirii unei solutii pentru criza din zona euro.

Citește mai departe...

Studiu al ICC privind anul 2012

Un nou studiu al Camerei de Comert Internationale (ICC) si al Fondului Monetar International (FMI) a prezentat o viziune pesimista, in mare parte, pentru cererea de produse financiare in 2012.

Studiul arata ca pentru economiile emergente din Asia perspectivele sunt mai optimiste, iar pentru zona Euro sunt mai sumbre.

Factorii care contribuie la perspectivele negative pentru 2012 au fost, in principal, constrangerile financiare, care au determinat diminuarea posibilitatilor de finantare a comertului. Constrangerile financiare par a reflecta ponderea mare de finantare a comertului ce provine de la bancile din zona Euro. Studiul a aratat ca recentele dez-intermedieri de la Bancile Europeane au condus la orientari de creditare mai stricte si au redus disponibilitatile de creditare /lichiditate.

Citește mai departe...

Asociatia MONTANA si Euroconsult sprijina dezvoltarea zonelor montane alaturi de Camerele de Comert din Franta

 

Sprijinirea proiectelor si investitiilor in zonele montane din Romania a fost inceputa de catre AMontanasociatia Europeana Montana Valcea, avand ca parteneri Camera de Comert si Industrie Valcea si societatea Euroconsult inca din anul 2007, prin participarea si aderarea la Clubul Camerelor Montane din Europa. In activitatile la care a participat, ca organizator sau invitat, Asociatia a avut prilejul sa se ralieze uno organizatii de prestigiu din intreaga lume, reusind sa aduca in atentia acestora proiecte si posibilitati de investitii in zonele montane din Romania, promovand in special zona judetului Valcea. Domnul André Marcon, Presedintele Camerei de Comert si Industrie din Auvergne si Presedinte al Euromontana, a fost ales la 11 februarie a.c. Presedinte al Adunarii Camerelor Franceze de Comert si Industrie (ACFCI). Presedintele actual al ACFCI este un prieten al Montanei Valcene, colaborator in toate actiunile legate de evenimentele din ultimii trei ani din zona montana: bienalele europene din muntii Vosges

Citește mai departe...

Valentin Cismaru si Ambasadorul Japoniei

 

Valentin Cismaru, Natsuo AmemyaCamera de Comerţ şi Industrie a României în parteneriat cu JETRO (Japanese External Trade Organization) a organizat seminarul cu tema „Punct de vedere japonez asupra Dezvoltării Viitoare a Strategiei Industriale a României şi Măsurilor de Atragere a Investiţiilor Srăine”.

Printre participanţii la acest eveniment, s-au numărat E.S. dl Natsuo Amemiya, Ambasadorul Japoniei în România, dl Valentin Cismaru, Vicepreşedinte CCIR şi Preşedinte al CCI Vâlcea, dl Takeshi Ito, Director General Organizaţia Japoneză de Comerţ Exterior (JETRO) Viena, dna Gabriela Pârvu, Consilier Superior, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri al României

Citește mai departe...